Ющенко про Конституцію: Якщо зміни ведуть до свободи, я їх підтримую Український інтерес

Так, держава забезпечує захист конкуренції у підприємницькій діяльності. “Не допускається зловживання монопольним становищем на ринку, неправомірне обмеження конкуренції та недобросовісна конкуренція. Разом з тим держава захищає права споживачів, здійснює контроль за якістю і безпечністю продукції та усіх видів послуг і робіт, сприяє діяльності громадських організацій споживачів.” Тобто держава стоїть на боці інтересів не лише підприємця, виробника, але й того, хто завершує увесь цикл підприємницької діяльності – споживача. Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги(за наявності офісу у громаді або під час мобільних виїздів юристів відповідного центру на територію громади). Саме завдяки ефективному забезпеченню прав особи, що зокрема передбачає право на індивідуальне звернення за захистом порушених прав, Конвенція стала першим міжнародним правовим документом, спрямованим на захист широкого спектра громадянських та політичних прав.

55 Конституції нашої держави, яка надає можливість звернення за захистом своїх порушених прав до судових установ міжнародних організацій після використання особою національних засобів захисту. Норми та положення Конституції про основні права, свободи та обов’язки людини і громадянина з моменту вступу її в законну силу являють собою норми прямої дії як безпосередньо діюче право вищої юридичної сили. На практичну реалізацію всіх цих та інших конституційних приписів і має бути спрямована діяльність державних органів та політичних організацій. Слід відмітити, що управлінням юстиції значна увага приділяється правовій освіті населення області, в тому числі в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО! Кожному гарантується право на свободу думки і слова (ст.34 Конституції). Слід зазначити, що свобода думки взагалі не може бути обмежена, оскільки заборонити можна лише висловлення певних думок, їх оприлюднення.

Новини про розширення прав і свобод громадян

Юридичні гарантії є специфічним правовим засобом забезпечення, реалізації, охорони та захисту прав людини та громадянина; першочергового значення вони набувають при практичній реалізації суб’єктивних прав громадянина. Тобто юридичні гарантії – це передбачені законом спеціальні засоби практичного забезпечення прав та свобод людини і громадянина. Поряд з традиційним правом на свободу думки і слова, тобто на вільне вираження своїх поглядів і переконань, вперше в Конституції закріплено право на інформацію, тобто право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб – на свій вибір. Надання безоплатної правової допомоги з питань захисту прав і свобод людини та організацій з усіх галузей права відповідно до чинного законодавства України.

Верховний Суд України: спільне проживання – ще не сім’я

Крім того, запропоновані зміни сприятимуть зменшенню паперового документообігу. Конституція закріпила право кожного на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної шкоди, завданої незаконними рішеннями, альфа банк лукьяновка діями чи бездіяльністю органів державної влади, місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб при здійсненні ними своїх повноважень. Здійсненність прав людини визначається переважно їх юридичною забезпеченістю з боку держави.

Очищення влади

З урахуванням подій, що відбулися за час повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, система надання безоплатної вторинної правової допомоги зазнала змін у частині категорій осіб, що мають право на її отримання. Конституція України прямо встановлює заборону протиправного позбавлення власника права власності (частина четверта статті 41). Непорушність цього права означає передусім невтручання будь-кого у здійснення власником своїх прав щодо володіння, користування та розпорядження майном, заборону будь-яких порушень прав власника щодо його майна всупереч інтересам власника та його волі. Саме тому законопроектом пропонується на рівні закону передбачити засоби швидкої та зручної комунікації між громадянами з однієї сторони та органами державної влади, місцевого самоврядування – з іншої, з метою підвищення ефективності та прозорості діяльності цих органів шляхом впровадження та використання сучасних технологій. Асоціація правників України оприлюднила відкрите звернення до депутатів Верховної Ради щодо проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правових засад діяльності Національної гвардії України». У столиці планують розширити умови для реалізації прав і свобод осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в таких сферах життєдіяльності як культура, туризм, відпочинок, спорт та муніципальна безпека. Держава має шанувати особу, надійно гарантувати її права і свободи, а особа мусить шанувати державу, всі її інститути.

“Кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом”. Також, як і своє життя, “людина має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати від протиправних втручань у своє житло та інше володіння”. Громадянське суспільство формується внаслідок дії об’єктивних соціальних закономірностей.

Щоб зробити перший крок для з’ясування що таке права людини, треба перелічити, які права необхідні нам, а також нашим родичам, друзям, товаришам для нормального існування в сучасних умовах, щоб вони не викликали заперечень з боку інших людей, їх об’єднань, угруповань. Проте серед них, очевидно, будуть такі, як можливість отримувати необхідні матеріальні блага, цінності, вчитися і працювати, обирати місце проживання, вільно висловлюватися. Права людини в сучасному світі – це не просто актуальна тема, це проблема. Людство, що пройшло крізь бійню двох світових воєн, безлічі кривавих локальних конфліктів, пережито жорстокі диктатури, дійшло висновку, що не може бути миру и злагоди на Землі, не може бути організованого цивільного життя без поваги до людини, її прав, свобод і потреб.