У МОЗ пояснили, чому заборонили виходити старшим людям Новини здоров’я Здоровʼя 24

У моніторинговий період потрапили новини про обшук у будинках кримських татар. Так, у новинах ішлося, що окупанти арештували старшого чоловіка. 1,1% матеріалів із загальної кількості новин про осіб 60+. Раціон, в якому достатньо клітковини, білка, жирів, складних вуглеводів – це гарантія адекватної роботи імунної системи і профілактика запальних процесів. Найчастіше сказ людям передають кішки та собаки серед свійських тварин та лисиці та вовки у дикій природі.

Новини про захворювання старших людей

Офіційні дані можуть бути далекими від реальних цифр. Багатьом людям зараз не діагностують коронавірус, а частині померлих записують причиною смерті наслідки хвороби, такі як пневмонія, а не Covid. Вторинна профілактика дозволяє не допустити ускладнення, коли людина вже має хронічне неінфекційне захворювання. Це, знову-таки, здоровий спосіб життя, регулярні обстеження. Але в цьому випадку додається прийом потрібних лікарських засобів, також потрібно систематично слідкувати за основними показниками організму. Наприклад, контролювати артеріальний тиск, слідкувати за рівнем цукру в крові тощо. Не допустити появи хвороби та її ускладнення – набагато легше, ніж її лікувати.

Що робити, якщо людина із неінфекційними захворюваннями має коронавірус?

Тому медіа активно друкували новини як про перші випадки смерті від коронавірусу в Україні, зокрема про 71-річну жінку з Радомишля, так і інформацію про смерті від COVID-19 за кордоном. Гендерний розподіл становить 14,7% жінок та 8,2% чоловіків. Незважаючи на значну кількість населення старшого віку, новин про і для “осіб 60+” не так багато. На них припадає лише 1,75% загальної https://sumypost.com/sumynews/bezpeka/bezpeka-v-interneti-yak-zahystyty-personalni-dani/ кількості новин у провідних українських онлайн-медіа. Руки слід мити щонайменше 20 секунд із милом або обробити спиртовмісним антисептиком, вміст спирту в якому не нижчий як 80%. Текстові матеріали, розміщені на сайті life.pravda.com.ua, можна безкоштовно використовувати в обсязі не більше 50% за умови прямого посилання у підзаголовку чи першому реченні матеріалу.

Редакція не несе відповідальності за факти та оціночні судження, оприлюднені у рекламних матеріалах. Згідно з українським законодавством відповідальність за зміст реклами несе рекламодавець. Вітаміну D та кальцію для цього замало – потрібні й певні рецептурні препарати. Тому варто звернутися до лікаря для призначення схеми лікування.

Майже 20 тисяч нових хворих і багато померлих. Україна стрімко б’є рекорди Covid

Сказ виявили у місті Тараща на Київщині Варто зазначити, що сказ — це вірусне захворювання з ознаками ураження центральної нервової системи. Воно дуже небезпечне та передається від хворої тварини до людини. У Білоцерківському районі Київської області було виявлено випадок захворювання домашнього пса на сказ, який є небезпечним вірусним захворюванням. Аби не допустити поширення хвороби у населених пунктах громади організують безкоштовну вакцинацію собак та котів.

Лікарі закликають людей зробити щеплення, бо вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби. Він пояснив, що в статистику летальності потрапляють не тільки випадки, які сталися внаслідок хвороби на Covid-19, але і всі випадки інфарктів та інсультів в інфікованих коронавірусом. 16 березня вчені Національної академії наук України повідомляли, що смертність весняної хвилі COVID-19 вже перевищила показники осінньої. При цьому зростання смертності від коронавірусу вчені прогнозують як мінімум до квітня. Раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов попереджав, що ризики “постковідного синдрому” зростають.