Конспект ранкової зустрічі Як техніка допомагає у побуті та якою вона буде в майбутньому

Оскільки вітання є простим і природнім, воно має стати першим компонентом ранкової зустрічі, з яким потрібно ознайомити учнів. Коли ранкова зустріч проводиться вперше, учитель, створивши коло, надає приклад простого привітання, звучить пісенька і коротко обговорюється роль ранкової зустрічі в класі. Групові заняття зазвичай є другим компонентом ранкової зустрічі, з яким треба знайомити учнів. Водночас, вони можуть, наприклад, разом співати пісеньку, беручи таким чином участь у групових заняттях, ще до офіційного представлення. Після того як діти опанують такий компонент ранкової зустрічі як вітання, педагоги можуть ознайомити їх із груповими заняттями, обговоривши, насамперед, значення слова “спільнота”. Вони вітаються один з одним, мають можливість обмінюватися інформацією, ставити запитання, коментувати, включатись у групову роботу, а також робити свій внесок до повідомлення щоденних новин. Вітання-знайомства, які дають можливість дітям краще познайомитись один з одним, також можна провести під час ранкової зустрічі.

ранкова зустріч на тему техніка яка допомагає

Кожна дитина вибирає картку й вітає того, чиє ім’я на ній написане. Якщо у класі присутні відвідувачі, зробіть картки з їхніми іменами, щоби була можливість привітати і їх. Учні починають розуміти, що їхня роль у демократичній класній спільноті активна, а не пасивна. Вони усвідомлюють, що поведінка справляє вплив на прийняття та передачу послання, що вони відповідають за підтримання власної поведінки та поведінки всієї групи. Складають розклад, у якому хвилин на початку дня виділяється для ранкової зустрічі. Діти навчаються з повагою ставити запитання, піддавати сумніву й оцінювати ідеї, які можуть відрізнятись від їхніх власних або бути подібними.

Тема тижня “Техніка, яка допомагає”. Тема дня ” Як “потоваришувати з технікою

Щоб холод не дістався до нашого класу давайте ми станцюємо новорічний хоровод і своїм веселим настроєм та танцем проженемо https://librarycbftznu.blogspot.com/p/blog-page_23.html холод. Я пропоную стати всім в коло і взяти один одного за руки. Покладіть у банку певну кількість будь-яких предметів.

Діти створюють чудові нові привітання для ранкової зустрічі. Така практика заохочує їх і додає впевненості в собі. Уміння говорити й слухати є найважливішими якостями, які необхідні для демократичної культури. Учні молодших класів можуть висловлювати свою точку зору, чути відмінні думки інших людей, аналізувати їх. Ранкова зустріч дає дітям змогу брати участь у групових обговореннях, а педагогам – моделювати й активно розвивати в дітей уміння та навички ефективного спілкування. Розпочинається після спокійного обмірковування інформації. У класі створюється відчуття єдності, радості через виконання пісень, участі в іграх, коротких і швидких заняттях.

Тиждень 8. ТЕХНІКА, ЯКА ДОПОМАГАЄ (гаджети, девайси, комп’ютер)

Ведучий ранкової зустрічі несе відповідальність за проведення ранкової зустрічі та моделювання демократичної поведінки всіх її учасників. Ранкова зустріч – це зустріч на початку дня учнів класу з педагогом. Після цього вся група бере участь у короткій груповій вправі, спрямованій на розвиток академічних навичок, почуття команди та відчуття єдності.

Вбирає, всмоктує у себе пил, бруд і невеличке сміття, гудить, але не страшний, хороший в домі помічник. Далі діти труться носами як прийнято вітатися у чукчів. Вітаються з усіма однокласниками й учителями, входячи до класу.

Даний компонент ранкових зустрічей може містити різнопланові завдання (інформація про знаменні події цього дня, перегляд алгоритму проведення певної діяльності тощо). Такі заняття дають початок діяльності кожному члену групи. Узагальнення найкращого досвіду сприяє розвитку доброти, емпатії та включення. Повторення таких демократичних взаємодій та звичних занять дає надзвичайні результати як у спільноті закладу, так і поза її межами.

Подібно до законів, правила мають на меті гарантувати безпеку людей, захищати особисті права і свободи, а також керувати поведінкою. У них йдеться не про те, чого не потрібно робити, а про те, що необхідно робити. Соціальні навички розвиваються не в ізоляції, і не тоді, коли діяльність та моделі поведінки жорстко визначені. Здатність ефективно говорити й слухати, робити вибір, а також залагоджувати конфлікти, коли вони виникають, – усе це має найважливіше значення для функціонування будь-якої спільноти. Діти потребують спокійної та інклюзивної атмосфери.