Дослідницька робота “Диво гриб веселка звичайна”

З кожним роком знайти його в лісах дедалі складніше. В даний час Веселку вирощують у домашніх умовах або на виробництві. Патент на розведення отримав селекціонер Кузнєцов. Веселка звичайна є їстівним грибом і вживається на стадії яйця. За харчовими показниками вона відноситься до видів невисокої якості та зараховується до грибів 4 категорії.

У належну годину «шкаралупа» лопається і розривається на 2–3 лопаті. Плодове тіло, що виявилося на волі, починає рости практично на очах. Бурхливий ріст триває доти, доки гриб не досягне 20 см у висоту, його капелюшок не придбає в діаметрі 5-6 см, а ніжка не збільшиться до 4 см. Інші назви – гриб-фаллус, сморчок смердючий та сморчок подагричний. Зростає із середини липня до кінця жовтня. Як місце проживання воліє листяні або змішані ліси з переважанням дубів, а також рідкісні чагарники і густу траву. Росте у парках чи садах під осиками чи ліщиною.

де можна знайти гриб веселка

Потім додають в сковороду тертий часник і тримають на вогні ще 2 хвилини. Веселки, обсмажені в маслі, подають на картопляній подушечці або перемішують із пюре. За бажанням до них можна додати спеції, зелень.

Завдяки наявності активних фітонцидів, веселка звичайна ефективна в боротьбі з герпесом, вірусами грипу, гепатитом. У народній медицині використовується настоянка і шматочки гриба. Ряд зовнішніх захворювань, таких як рак шкіри, обмороження, геморой, подагра, опіки, лікуються комплексно. Для цього використовуються розтирання, компреси, примочки. Паралельно всередину приймається настоянка по одній десертній ложці два рази на день. Категорично заборонено починати курс лікування з вживання настоянки по 2-3 столові ложки.

Капелюшок

У Франції вживається у сирому вигляді, як редиска. У давнину сирі молоді гриби їли зі сметаною та сіллю. Смердючий сморчок, срамник, відьміне яйце, гриб панна або веселка росте в змішаних і листяних лісах Білорусі, Росії та України. Цей незвичайний капелюшний гриб-гастероміцет http://footballtransfer.com.ua/top/news-120099.html відноситься до порядку Фалюсові і класу базидіоміцети. Веселушка з’являється спочатку у вигляді яйця, з якого далі швидко росте плодоніжка, а потім капелюшок. Гриб є їстівним, але ставитися до лікування з його використанням слід з обережністю.

  • Гриб веселка належить до відділу Базидіомікотові, класу Агарикоміцети, родини Веселкові.
  • Дуже активно росте (близько 5 мм на хвилину).
  • Занесений до Червоної книги деяких регіонів.
  • Існує багато рецептів приготування і використання різних ліків з веселки.

Вживання веселки – це профілактика інфарктів, інсультів, гіпертонічної хвороби і закупорки судин внаслідок утворення холестеринових бляшок. Позитивно впливає на судини, знижуючи їх пропускну здатність і схильність до впливу патогенної середовища. Настоянки і мазі на основі веселки по-справжньому творять дива.

грибний салат

Її смажать в оболонці, очищають і тушкують із овочами. З веселки роблять супи, ікру, котлети. Її прийнято сушити, подрібнювати і використовувати як приправу. Веселку можна заморозити, але при цьому вона втратить частину корисних речовин.

Публікації за темами

При запаленні шлунково-кишкового тракту (виразках, колітах, гастритах), печінкової недостатності і для зміцнення захисних сил організму. Порошок (2 ч. Л.) Додають в мед (125 мл), настоюють 3 год, після чого обов`язково прибирають в холодильник. Цього обсягу має вистачити на 2,5-3 місяці.

Тобто гриб Веселка активно діє на ракові клітини і досить частими є випадки коли після прийому Веселки ракова пухлина починала зменшуватись. «Вилуплюється» денна губа, ніби пташка, із яйця, живе два-три дні. Гриб можна відшукати в лісі за специфічним запахом. Аж ні, не кожен може віднайти цей чудернацький дарунок природи, добре відомий фітотерапевтам та народним цілителям. При суглобових болях настоянка застосовується зовнішньо у вигляді розтирань. Встановлено, що при тривалому регулярному використанні гриб веселка для суглобів знімає гострі болі при остеохондрозі, подагрі, радикуліті. У цьому випадку її готують за традиційним рецептом.

Для цього принесений з лісу гриб (яйце) ріжуть як на салат, приправляють сіллю, сметаною і з’їдають. Можна додавати за смаком інші приправи (часник, цибуля). Такий салат можна вживати досить часто, бо веселка не має протипоказань і поєднується з іншими ліками. Аналогічно як на горілці, можна робити настоянки гриба на оливковій чи лляній олії або на сухому червоному вині. Пропорції і дози вживання такі ж, але на мою думку, в цих випадках для кращого екстрагування гриба треба брати порошок із сухого гриба. Також робляться мазі з Веселки, желе, сік, порошок із висушених і перемелених грибів.