Вирощування картоплі як бізнес складання плану, способи культивування, посадка, основи Фермер

Більше того, багато фермерів заявляють про свій намір і надалі переглядати ціни у бік підвищення. Для старту власної справи вам потрібно володіти або орендувати 1-3 гектара землі. Якщо бізнес піде добре, то посівну площу можна поступово розширювати. Чим більша ділянка, тим більшою буде рентабельність картопляного бізнесу.

бізнес на картоплі

Тому, щоб розширити бізнес і збільшити способи реалізації, необхідно буде узаконити свою діяльність, зареєструвавши ВП. ФГ «Наша мрія» спеціалізується на вирощуванні столової картоплі на площі 40–60 га. Минулий 2021 рік керівник господарства Юрій Іващенко називає середнім і в плані ціни, і в плані врожайності, яка становила 20–40 т/га. Щоб отримувати більше, тут модернізують техніку і значну увагу приділяють технологіям.

Як правило, добрива додаємо в бакову суміш, тобто поєднуємо живлення з обробкою картоплі від хвороб. Для боротьби з грибними хворобами в основному використовуємо фунгіциди Манкоцеб СП, Ридоміл Голд, Ревус Топ, Танос, Ревус, Курзат М тощо. Зараз на ринку присутній великий спектр засобів захисту, тож можна підібрати препарат, який гарно спрацює в кожному конкретному випадку.

Бізнес-план вирощування картоплі – Завантажити

Садити почали 28 березня, кілька разів зупинялися через опади, та, гадаю, впораємося». У компанії під картоплю було відведено близько 1000 га. Цього року площі трохи скоротили — до 930 га, бо питання збуту, як і оптимізації й керування ризиками, стали актуальними. Щодо географії, то основна частина картоплі вирощувалася в Україні у вільних від окупації областях, тоді як південні регіони були головними постачальниками картоплі ранніх сортів. Виходячи з поточної динаміки цін, виробництво ранньої картоплі дещо розширилося в інших областях України, але несуттєво. Урожайність картоплі у 2019 році по всіх категоріях господарств становила 115,9 ц/га, у сільськогосподарських підприємствах 198,4 ц/га. У поточному році на Херсонщині картоплі планується зібрати 274,2 тис.

Посадка картоплі під солому

«Проте в 2010 році було ввезено рекордну за останні чотири роки кількість картоплі – майже 20 тис. Тонн, що обумовлено поганим врожаєм в Україні»,- зауважив Владислав. Картопля з Єгипту імпортується зазвичай в лютому, ця продукція потрапляє під визначення «молода» і ввозиться за зниженими митами.

Щоб отримати максимальну вигоду від бізнесу, краще продавати картоплю на ринку в роздріб, але на це може знадобитися багато часу. Велика частина землеробів воліє збувати овочі великим оптом підприємствам або магазинах, хоча в такому https://kiev.zagranitsa.com/article/9081/chto-takoe-bezdepozitnyi-bonus-za-ustanovku-prilozheniia випадку прибуток буде вдвічі менше. Врожайність картоплі залежить від багатьох факторів, але до головного з них можна віднести використовувані сорти. Наприклад, до високопродуктивних сортів відносяться голландські види картоплі.

Га, що вказує на зростання врожайності в порівнянні з попереднім роком. Отож, врожайність гектара завдяки інноваційним технологіям та техніці складає тонн картоплі. Якщо продавати її оптом по 5-10 грн/кг, то можна з гектара отримати від 300 тисяч до 1,6 млн гривень. Картопляний бізнес зі старту передбачає немалі фінансові вкладення.